Ochii lor se intalnesc in noapte (realitate fictiva.)

[partea I]

E seara.E o seara banala.Linistita.Foarte linistita.Si afara pluteste pe aripile vantului un aer caldut si inselator.

Si ea statea la aceeasi fereastra de la etajul 3.In jur doar blocuri,doar blocuri.Gri.Plictisitoare pentru ochii ei.

Ochii ei.Ochii ei caprui,cu genele infinite.Ochii ei patrunzator de frumosi si misteriosi.Ochii ei cautau in fiecare seara alte priviri.Cautau priviri in ferestrele luminate din jur.Se vedeau siluete peste siluete.Intalnea priviri ciudate,cuceritoare,adorabile.

Pana cand i-a vazut si privirea Lui.Ochii lor s-au intalnit pentru prima data sub lumina dulce a lunii,in adierea vantului,la distanta de …erau la distanta.Dar s-au intalnit.Asta conta cel mai mult.Mai apoi Ea i-a zarit si zambetul suav pe care acesta l-a afisat special pentru Ea.Si-a dat de gol chipul inocent,plin de candoare de sub masca serioasa si aroganta pe care incerca sa si-o puna.

Dar nu reusea.In fata ochilor ei,nu reusea.

Si se intreba “de ce?”.E doar o alta ea,e doar o alta privire,sunt doar alti doi ochi caprui,alta infatisare de papusa,alt zambet.Dar avea ceva special.

Sa fie noaptea si ale ei mistere?

Sa fie destinul care a vrut ca ochii lor sa se uneasca intr-o singura privire?

Sau ..sa fie…Dragostea?

Niciunul dintre ei nu se gandea la asa ceva.

Si de ce nu se mai vazuse pana atunci?

El reuseste intr-un final sa iasa din adancul ochilor ei.A privit in gol cateva clipe,incerca sa para indiferent.A afisat un ultim zambet,a inchis fereastra,i-a inchis ei ochii.A stins lumina dar a continuat sa se uite pe fereastra.Ea nu il mai vedea,el pe ea in schimb da.I se parea pur si simplu frumoasa.Isi dorea sa fie doar oboseala de vina.Nu vroia sa creada de fapt asta despre ea.

A dat-o peste cap.L-a dat peste cap.

Deja nimic nu mai era la fel.In vietile fiecaruia exista o seara in care privirile lor si-au vorbit,si-au zambit.

Ea,insa,nu era decat o pustoaica de 16 ani,varsta pe care o avea si el de altfel.Iubea viata si toate lucrurile frumoase care meritau sa fie iubite.Iubea ochii caprui si zambetele dulci.Iubea povestile cu final fericit.Iar chipul Lui i-a ramas intiparit in minte.Si Ea la randul ei,a ramas si a privit spre fereastra Lui minute in sir ; stiind parca ce se afla dupa acel geam de sticla-chipul sau.

Apoi a suspinat usor,a inchis si ea fereastra,a stins lumina si s-a intins pe pat.Totul in jurul ei parea un ocean fara sfarsit.Avea atatea lucruri la care sa se gandeasca.Dar se gandea in primul rand la el.Si nu reusea sa inteleaga de ce.Chipul sau ii ramasese intiparit in minte.O framanta mereu.Inchidea ochii si-l zarea.Ar fi vrut sa-l atinga dar trupul sau disparea..

A adormit greu.

S-a trezit zambind.Si era un zambet real,cu o doza de adevar in spatele motivului.

Se intreba in sinea ei daca o sa-l revada.Isi dorea sa-l revada.

Se uita pe fereastra si vede in loc de un cer senin,un cer suparat care varsa lacrimi pe pamantul tare.Nu renunta ins la ideea de a se imbraca cu noua ei rochita alba si cu noii ei cercei colorati.

Si iese pe usa fericita oarecum.Era o alta zi de scoala.A coborat scarile cu acceasi graba lenta ca in fiecare dimineata.Isi da seama ca si-a uitat umbrela.Dar nu se intoarce.Si nu pentru ca e o persoana superstitioasa dar ii plac ploile calde de primavara.

Si da.E primavara.

 

Advertisements

2 thoughts on “Ochii lor se intalnesc in noapte (realitate fictiva.)

  1. Ahh .. ce romantic :x.

    “Si nu pentru ca e o persoana superstitioasa dar ii plac ploile calde de primavara” .. nu ar fi fost mai ok ” ci pentru ca ii plac ploile calde de primavara” ?
    :d

    oricum ar fi .. continuarea 😀

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s