Colectie de sentimente

Cutiuta veche  de bijuterii statea de obicei pe  masuta de lemn din mijlocul camerei.Lys intra mereu in camera vesela si visatoare.Se uita in jur,urmarind cu privirea lucrurile din jur,stiind mereu cand locul unui obiect fusese schimbat.Isi arunca geanta pe pat si se intoarse brusc.Cutiuta de bijuterii era acum in fata oglinzii.Cine o mutase?

Cu o oarecare teama pasi si lua cutiuta in mainile ei fine si catifelate.Inima ii batea cu putere.Amintirile ii strapungeau intreaga fiinta.

Se aseza pe coltul patului,stranse cutiuta la piept,inchise ochii si lasa cateva lacrimi sa-i cada pe obrajii rosii.Isi lasa inima sa prinda viata si sa paseasca pe drumul catre lumea ei de vis.

“Era un drum neted,pe o parte a acestuia gasindu-se mici ferestre albe si pe cealalta parte mici ferestre negre. Inima ei se intruchipase intr-o fata simpla si totusi dulce,firava si curioasa,cu parul roscat si putin ondulat la varfuri,cu ochii caprui si genele infinite,cu pielea fina,imbracata intr-o rochie turcoaz cu volanase. Totul semana cu scenariul unui film.Un drum cu un capat cutremurator pe care il poti amana deschizand ferestre si traind lucruri. Si daca totul durea mult prea mult?Nimic nu mai conta.Inima ei era hotarata sa gaseasca fericirea in fiecare lucru simplu. Cauta repere in jurul sau.Nimic cunoscut.Totul era atat de sters,incolor.”-cam asa arata lumea ei de vis,o parte din lumea ei.Mereu altfel,niciodata la fel,mereu doar ea,mereu ferestre care o duceau catre alte tinuri,in alte brate,acoperita de alte sentimente.

Deschise ochii si se uita la petelee de pe plafonul atat de inalt.Avea ochii scaldati in vise sfaramate si lacrimi sincere.

Isi sterge lacrimile si deschise cutia.    Totul in jur era doar un fermecator mister.

Ce tinea Lys in acea  cutie?Ce ii cutremura atat de tare firea?

Din cutie scoase un lantisor cu un pandativ in forma de inimioara.Avea o initiala pe el.Inimioara se deschidea dar in interiorul ei nu era decat un parfum imbatator.

Intrebarile raman la locul lor,totul parea ciudat intr-un mod dragut.Acel parfum insa semnifica ceva pentru ea.Cu siguranta avea legatura cu initiala de pe pandantivul ei.

Dar ce legatura?

 

Advertisements

2 thoughts on “Colectie de sentimente

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s