despre singuratate

Sunt anumite momente in viata cand singurul lucru de care ai nevoie pentru a te simti mai bine e o imbratisare. Uneori nici macar nu conteaza din partea cui e. Uneori nu conteaza nici macar daca e sincera. Pentru cateva secunde simti ca cineva mai mult sau mai putin te iubeste. Cu ipocrizie sau nu… dar o face. Cuiva ii pasa. Sunt multi oameni tristi sau disperati pentru ca se simt singuri. Unii nu sunt- dar asa se simt. Asta pentru ca degeaba avem in jurul nostru zeci de oameni daca atunci cand ochii nostri cersesc o imbratisare nu e nimeni acolo sa ne-o ofere.

In cazul in care va intrebati de ce nu cer acea imbratisare pur si simplu…  raspunsul e simplu: le e frica. Le e frica sa fie respinsi. Vulnerabilitatea si sensibilitatea anumitor oameni nu are limita. Pot fi impacati la fel de usor cum au fost raniti. Doar ca nu vor uita la fel de usor!

E normal ca la un moment dat sa trecem prin aceasta faza. Exista insa o parte trista: daca nu ofera nimeni imbratisarea starea va deveni una generala. Si nu va trece. Nu usor.

De asta unii oameni iubesc mai mult iar altii mai putin. Nu e o regula, nu as vrea sa-mi sara cineva in cap dar uneori oamenii care primesc prea multa iubire uita sa o dea mai departe; iar cei care au nevoie de ea incearca din rasputeri sa o ofere oricui si oriunde. Spera ca intr-o zi micutul “favor” se va intoarce la ei. Oamenii singuri sunt de cele mai multe ori si printre cei mai fericiti. Si mincinosi. Sa nu-i credeti! Sa recunosti ca esti singur e mai greu decat si-ar putea multi imagina. Asa ca pretind a fi ceea ce nu sunt. Isi ascund problemele iar gandurile le veti gasi mazgalite pe un colt de hartie… sau nici macar acolo.

Privirea ii va trada insa. Oricat de sincer ar parea zambetul, putini ochi stiu sa minta.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s